П`ятниця, 19.04.2024, 16:45
Вітаю Вас Гость | RSS

Бібліотека-філія №4
Чернігівська міська ЦБС

Меню
Форма входу
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Головна » Архів матеріалів

29 січня 1918 року відбулась надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами. Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов`язку – боронити її. Цього дня у бібліотеці- філії №3 для дітей відбулась година історії з учнями 27 школи 9- А класу.

Діти декламували вірші  П.Тичини, Д.Іванова, О.Стефановича, Б.Стельмаха, О.Олеся. Бібліотекарі презентували книжкову виставку «Юні оборонці Батьківщини». Вихована на Крутах молодь – ті лицарі,що широко рознесуть славу України по світу, запевнять не лише її  волю, а й владу, могутність і невпинний розріст.                                 

Слава, слава Україні і її народу!   &nbs ... Читати далі »

Переглядів: 336 | Додав: Библиотекарь | Дата: 29.01.2015

                                                             

  22 січня 1919 р. увійшло  до національного календаря як велике державне свято -   День соборності України. Саме тоді на площі перед Софією Київською відбулась велична подія : було проголошено акт Злуки Української народної республіки і Західно- Української народної республіки. З 1999 р. цей день  в Україні відзначається офіційно.

   22.01.15 р. до  бібліотеки- філії №3 для дітей завітали учні 36 школи 3-Б класу для того,щоб прийняти участь в уроці патріотизму " Україна - моя країна". Бібліотекар розповіла про історію виникнення цього свята,а також провела гру-конкурс. Учасники гри- конкурсу " Україна- рідна країна" мандрували картою,пригадували цікаві історичні факти з історії нашої держа ... Читати далі »

Переглядів: 376 | Додав: Библиотекарь | Дата: 23.01.2015

                 

    22 січня у читальній залі бібліотеки-філії №4  Чернігівської міської ЦБС було проведено майстер-клас з декоративно-ужиткового мистецтва

 „ Декоративне оздоблення  шкірою в техніці „жмурка ”. Майстер-клас проводила відома Чернігівська майстриня Олександра Іванівна Дідович. Пані Олександра з добрим серцем поділилася з присутніми своїми знаннями в царині декоративно-ужиткового мистецтва. Кожен із учасників заходу вибрав свою тему і працював над її втіленням з допомогою і підказкою майстрині. На майстер-клас прийшли не лише дорослі , а й діти разом із мамою, щоб вчитися. В теплій і дружній о ... Читати далі »

Переглядів: 390 | Додав: Библиотекарь | Дата: 23.01.2015

                             

 15 січня в читальній залі Чернігівської міської бібліотеки-філії №4, що знаходиться по вулиці Одинцова 7В  проведено майстер-клас з декоративно-ужиткового мистецтва. Майстер-клас проводила учасниця клубу „Рідні джерела” майстриня Ірина Евелєва, яка з любов’ю і щирим захопленням поділилася своїми знаннями , щодо виготовлення тканих серветок. Спеціально для цього майстер-класу заздалегідь  були зроблені рамочки, що дало змогу успішно провести захід . Всі присутні протягом  двох годин  із задоволенням творили ... Читати далі »

Переглядів: 379 | Додав: Библиотекарь | Дата: 16.01.2015

                                                                  Ліс під інієм  дріма.

                                                                  По землі іде зима.

                                                                  Входить пишна і велична,

                                                            ... Читати далі »

Переглядів: 422 | Додав: Библиотекарь | Дата: 14.01.2015

                

                                                                                                                      ... Читати далі »

Переглядів: 501 | Додав: Библиотекарь | Дата: 13.01.2015

Стало вже приємною традицією в бібліотеці-філії №4 по вул Одинцова 7в. проводити щорічні українські вечорниці. Так 12 січня 2015 року в читальній залі бібліотеки зібралися учасники клубу «Рідні джерела» та користувачі бібліотеки на святкове дійство. На захід гості прийшли в українських вишиванках, чим була створена атмосфера традиційних українських звичаїв та обрядів. 
Завідувачка бібліотеки привітала гостей із новорічними та різдвяними святами.
Працівники бібліотеки і викладач школи мистецтв Кулик Ганна Василівна представили українські колядки та щедрівки у виконанні випускників школи мистецтв. Гості з великим задоволенням доторкнулись до прекрасного професійного виконання чарівного вокалу. Квартет зачарував присутніх своїм співом. Хотілося щоб це чарівне дійство не закінчувалося.
Концертну програму вечора продовжив танцювальний колектив школи мистецтв «Калина»- керівник Ольга Іванівна Ситник. Дитячий колектив виконав веселий новорічни ... Читати далі »

Переглядів: 438 | Додав: Библиотекарь | Дата: 12.01.2015

                                                                       Широкими дорогами 

                                                                       З рясними перемогами

                                                                       Відходить рік старий.

                                            ... Читати далі »

Переглядів: 400 | Додав: Библиотекарь | Дата: 26.12.2014

Зимові свята особливо цікаві для дітей, тому що пов'язані з цікавими традиціями та звичаями українського народу.

17 грудня бф №3 для дітей провела виховну народознавчу годину "До нас поспішає святий Миколай" у 3-Б класі ЗОШ № 36.

Бібліотекарі познайомили дітей з історією виникнення свята,традиціями святкування в різних країнах. Цікаво було почути вірші про св. Миколая та дитячі побажання. Казочка "Про капці святого Миколая" була дуже важливим повчальним моментом народознавчої години: обов'язково потрібно мати добре серце.

... Читати далі »

Переглядів: 397 | Додав: Библиотекарь | Дата: 22.12.2014

                      Напередодні Нового року,  в бібліотеці-філії №4 по вулиці Одинцова 7В зібралися небайдужі до творчості користувачі бібліотеки на майстер-клас з виготовлення символу наступного року . А так як наступний рік – рік Синьої Дерев’яної кози, то і творили майстрині козу, але не дерев’яну, а із ниток. Творчий процес продовжувався за спілкуванням та обговоренням. Учасники заходу ділилися своїми новими цікавими ідеями . Учасниками майстер-класу стали не лише дорослі, а й маленькі користувачі, які навчаються у мам і бабусь як створювати прекрасні вироби своїми руками. Старше покоління передає свої знання молодшому -  і це прекрасно! 

... Читати далі »

Переглядів: 462 | Додав: Библиотекарь | Дата: 16.12.2014

               Працівники Чернігівської міської бібліотеки-філії №4  що знаходиться по вулиці Одинцова 7В щиро вдячні своїм користувачам, які відгукнулися на прохання про допомогу нашим  воїнам, що проходять зараз нелегку службу в умовах війни взимку. Дякуємо Вам, люди з доброю душею і щирим серцем:

 -Гаєвська С.В. , Зазимко Т., Молько А.М, Каранда Л.В., Захарина І. О. , Макаренко А.М., Шапка С., Дідович О.І., Єрмоленко Н.М., Фареник Н.М.,

 Танасюк О.В., Шиш Л.О., Січкарь В.П.,  

             Здоров’я , сили і наснаги нашим воїнам. Повертайтеся живими і здоровими. І знайте, що у Вас є надійний тил, ваші діти, дружини і мами , які дуже за Вас хвилюються і чекають  додому.

Переглядів: 370 | Додав: Библиотекарь | Дата: 09.12.2014

     

грудня 2014 року в бібліотеці-філії №4 проведено презентацію книг Олени Георгіївни Мокроусової „Обыкновенное чудо”, „Прислухаюсь до неба і землі”, „Признание в любви”. Книги представляла Олена Панкратіївна Ганштель.

         На зустріч з творчістю Олени Мокроусової зібралися шанувальники поетичного слова – користувачі бібліотеки. ... Читати далі »

Переглядів: 408 | Додав: Библиотекарь | Дата: 02.12.2014

  Сьогодні, як ніколи, підростаюче покоління повинно виховуватись в дусі патріотизму та любові до Батьківщини. Прагнучи зберегти набуте за часів козацтва, народ створив прислів'я "Козацькому роду нема переводу". Школа та заклади культури приділяють багато уваги вихованню патріотизму в сучасних школярів.

  14 листопада у школі №38 відбулась літературно-музична композиція "Україна - славний край козацький" за участі бібліотеки-філії №3 для дітей та Школи Мистецтв.

... Читати далі »

Переглядів: 449 | Додав: Anatoly | Дата: 14.11.2014

                                                                                                                      ... Читати далі »

Переглядів: 388 | Додав: Библиотекарь | Дата: 11.11.2014

6 листопада 2014 року у бібліотеці-філії №3 для дітей відбулось чергове засідання клубу «Розумні рученята».

Цього разу учасники клубу виготовляли ляльку-оберіг. Завідувачка Ірина Павлівна на початку засідання розповіла про історію виникнення ляльки та використання її в давні часи. З гарними емоціями, за допомоги дорослих та власної фантазії, кожна дитина створила ляльку за власним уподобанням.

  ... Читати далі »

Переглядів: 431 | Додав: Anatoly | Дата: 06.11.2014

Що таке екологія і чому це слово таке актуальне в наш час? Це слово супроводжують мільйони цифр: безліч хвороб та вимерлих видів, забруднені повітря, грунти, воді, тонни відходів. Цифри забуваються, а залишається слід у душі, доторкнутися якої можна тільки живим словом.

5 листопада в бібліотеці-філії для дітей №3 пройшов урок екології «Матері природі – увагу та турботу» з учнями 3-Б класу 27 школи. 

... Читати далі »

Переглядів: 431 | Додав: Anatoly | Дата: 05.11.2014

Ці книжки Ви можете взяти почитати у дитячій бібліотеці-філії №3.

... Читати далі »
Переглядів: 431 | Додав: Anatoly | Дата: 01.11.2014

Сьогодні бібліотека-філія №4 та бібліотека-філія №3 для дітей провели урок пам’яті на тему: „Повік ті дні у пам’яті не стерти”.

... Читати далі »

Переглядів: 455 | Додав: Anatoly | Дата: 20.10.2014

  14 жовтня в читальній залі бібліотеки-філії №4  Чернігівської  міської ЦБС відбулася зустріч з відомим мандрівником, письменником і журналістом Волощук Олександром Миколайовичем.

 

  Олександр Волощук народився 1972 року в Дніпропетровській області. З 1976 року мешкає в Чернігові. Закінчив історичний факультет Чернігівського педагогічного університету. В журналістиці з 1994 року, ... Читати далі »

Переглядів: 491 | Додав: Anatoly | Дата: 13.10.2014

Є у бібліотеці особлива дата - 30 вересня. Саме у цей день працівники бібліотеки-філії №3 для дітей провели низку заходів по залученню користувачів до бібліотеки.

Серед відвідувачів бібліотеки були найменші жителі мікрорайону, які мали можливість ознайомитись зі своєю першою книжкою під час прогулянки на свіжому повітрі.

Також у цей день у бібліотеці проводились різноманітні заходи: експрес-подорож „Через бібліотеку у майбутнє”, гра бесіда „Для чого ми читаємо”, презентація книжкової виставки „Книги - мовні скарби”, перегляд відеоролика, вікторина для наймолодших „Герой якої казки?”, дискусія серед учнів 5-7 класів & ... Читати далі »

Переглядів: 479 | Додав: Anatoly | Дата: 01.10.2014

8 липня в бібліотеці-філії №4 по вулиці Одинцова 7в відбулася презентація виставки „Хустки з бабусиної скрині”

Присутніми були учасники клубу „Рідні джерела”, що діє при бібліотеці з 2009 року. Відкрила виставку Валентина Глущенко-завідувачка бібліотеки.

... Читати далі »

Переглядів: 564 | Додав: Anatoly | Дата: 09.07.2014

       

  

 

В бібліотеці-філії №4 по вулиці Одинцова 7в  в рамках клубу „Рідні джерела” 17 червня  відкрилася виставка української  хустки.

          Нині юнацтву видається, що призначення хустки – с ... Читати далі »

Переглядів: 871 | Додав: Библиотекарь | Дата: 19.06.2014

 

 

Похмура дощова погода не завадила день захисту дітей провести цікаво та змістовно, тому що веселий настрій змінить будь-яку погоду.

В бібліотеці філії №3 для дітей першого літнього дня зібрались найактивніші користувачі, яких не злякали дощ та вітер. Аукціон-гра, перегляд нових мультиків, конкурс малюнка на асфальті – нікого не залишили осторонь веселі активні розваги. Біля бібліотеки з’явились сонце та веселка, ялинка з подарунками, серце, що дарує усім свою любов. Як казали діти, в своїх малюнках вони показали, який гарний світ нас оточує. Хай же таким він буде завжди!

... Читати далі »

Переглядів: 667 | Додав: Библиотекарь | Дата: 02.06.2014

          

     

... Читати далі »

Переглядів: 592 | Додав: Библиотекарь | Дата: 22.05.2014

 

  22 травня 2014 року у бібліотеці-філії №4 вул. Одинцова 7в в рамках клубу „Рідні джерела” о 12-00 годині буде проведено презентацію персональної виставки декоративно-ужиткового мистецтва  учасниці клубу  майстрині Єрмоленко Ніни Миколаївни. Майстриня працює в техніці ліплення з тканини, декупаж, аплікації із шкіри, а також творить авторські ляльки-мотанки. Глядачів виставки запрошуємо на майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки „трав’яничка”.

Переглядів: 586 | Додав: Библиотекарь | Дата: 19.05.2014

7 травня в бібліотеці-філії №4 спільно з бібліотекою для дітей проведено годину історичної пам'яті "Забуттю не підлягає".  Ціль: виховання у молоді відчуття патріотизму, гідність за свій народ, поваги до ветеранів "Великої Вітчизняної Війни". На захід була запрошена Ірина Федорівна Поліщук, яка являється дитиною війни.

          Захід відкрила Верховська Тетяна Володимирівна ,вона розповіла  коли почалася війна і якою ціною була завойована перемога, а також, що 300 000 хлопчиків та дівчат віком від 10 до 16 років воювали на фронтах , в партизанських таборах і були нагороджені орденами і медалям ... Читати далі »

Переглядів: 704 | Додав: Библиотекарь | Дата: 08.05.2014

 

В бібліотеці філії № 4 з 18 квітня проходить виставка "Великодні мотиви". На виставці представлені роботи чернігівських майстринь Дідович Олександри Іванівни, Шиш Марини Володимирівни, Васюк Олени Миколаївни. Це і яскраві великодні яйця і живопис , і Петриківський розпис. Виставка дуже цікава і змістовна . Поспішайте доторкнутися до прекрасного. Виставка діє до 11 травня .

... Читати далі »

Переглядів: 572 | Додав: Библиотекарь | Дата: 06.05.2014

Малювали писанку пузату -

Великодня дух заходив в хату.

Візерунки воском прокладали

І молитву пошепки читали...

Такими словами розпочався урок народознавства „Писанка - духовний оберіг”, який пройшов у бібліотеці-філії №3 для дітей 16 квітня з учнями 2-Б класу школи №27.

... Читати далі »

Переглядів: 492 | Додав: Anatoly | Дата: 16.04.2014

Творчість Тараса Шевченка-поета, художника, пророка нації - завжди цікаво пізнавати. Адже через Кобзаря ми пізнаємо свою історію, культуру і, зрештою самих себе. Проте особисте життя Шевченка українців не менш цікавить. Як воно складалось? Де брав сил долати випробування, які випадали на його долю? Хто був поруч у сумні і радісні хвилини? ... Адже кохав він ,кохали його...

            ... Читати далі »

Переглядів: 897 | Додав: Библиотекарь | Дата: 14.04.2014

                                                                                                      

                  & ... Читати далі »

Переглядів: 611 | Додав: Библиотекарь | Дата: 11.03.2014

                                                                                                                   

... Читати далі »

Переглядів: 531 | Додав: Библиотекарь | Дата: 11.03.2014

                                                                            

... Читати далі »
Переглядів: 576 | Додав: Библиотекарь | Дата: 06.03.2014

                                                                                                           


... Читати далі »

Переглядів: 464 | Додав: Библиотекарь | Дата: 05.03.2014

                                                                           

    Кожного року найактивніші користувачі бібліотеки-філії №3 для дітей приймають  участь у Всеукраїнському конкурсі "Кращій читач року, який відбувся 25 лютого 2014 року. Цього року від дитячої бібліотеки почесне 2 місце серед сьомих класів зайня ... Читати далі »

Переглядів: 440 | Додав: Библиотекарь | Дата: 26.02.2014

   19 лютого 2014 року в читальному залі бібліотеки- філії №3 для дітей відбулась поетична година  "Передаймо  нащадкам наш скарб - рідну мову" з учнями ЗОШ №27 3-А класу. Діти розказували вірші про мову, згадували які є народні прислів'я та приказки. прослухали вислови відомих людей про мову. Змалечку виховуючи справжню людину, кожен із нас  повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб - Мова


                  ... Читати далі »

Переглядів: 438 | Додав: Библиотекарь | Дата: 20.02.2014

  

                                                          Увага! Увага!

  Сьогодні 12 лютого 2014 року в бібліотеці- філії № 3 для дітей пройшло перше засідання  гуртка "Розумні рученята", на якому діти робили  "ляльок- хороводниць". В цьому  їм допомогла натхненниця та рукодільниця, творча людина  Молько Алла Миколаївна. Заняття пройшло з гарним настроєм. Кожна маленька майстриня вклала в ляльку власну ідею та втілила власні фантазії.

До нових зустрічей у березні місяці!

   <!--"-- ... Читати далі »

Переглядів: 479 | Додав: Библиотекарь | Дата: 13.02.2014

                                                                      

... Читати далі »

Переглядів: 514 | Додав: Библиотекарь | Дата: 10.02.2014

23 січня 2014р у читальному залі бібліотеки -філії №3 для дітей відбувся літературний ранок "На казковій галявині" з учнями  2-Б класу ЗОШ №27 . Це незвичайне свято. Його немає в календарі, але воно є в серці й душі тих людей, які люблять казки. В казки ми вчимося, як на світі жити , тому що казка- глибокий колодязь мудрості, який не можливо вичерпати. Він завжди сповнений розуму, доброти.

      Маленькі  читачі з великим задоволенням приймали участь у вікторині "Відгадайте хто прислав телеграму?" пізнаючи героїв знайомих казок. А потім бібліотекари познайомили дітей з казками різних країн. На завершення заходу учні переглянули казку за твором Г. Андерсена "Снігова королева"

Переглядів: 425 | Додав: Библиотекарь | Дата: 23.01.2014

                                                          

 В читальній залі бібліотеки-філії №4   представлена  родинна  виставка робіт: Дудко Т.М., Дудко О.О., Дудко Д.О.,

... Читати далі »

Переглядів: 410 | Додав: Библиотекарь | Дата: 23.01.2014

                                                                        

... Читати далі »

Переглядів: 444 | Додав: Библиотекарь | Дата: 20.01.2014

25 грудня в бібліотеці-філії №4 по вул.Одинцова відбулася креативна шляпна вечірка. Організаторами дійства був введений дрес-код для гостей . Всі  запрошені прийшли на захід у оригінальних дизайнерських шляпках.

... Читати далі »

Переглядів: 459 | Додав: Библиотекарь | Дата: 30.12.2013

Шановні користувачі нашого сайту!

Вітаємо Вас з наступаючим 2014 роком та Різдвом Христовим! Запрошуємо Вас ознайомитись з новими надходженнями літератури. Сподіваємось на те, що Ви цікаво проведете свята, прочитавши наші книги.

 

... Читати далі »

Переглядів: 532 | Додав: Anatoly | Дата: 30.12.2013

Працівниками Канадсько-Українського бібліотечного центру та бібліотекою-філією №3 для дітей проведено виховну годину «Шкідливі звички» для учнів 8-Акласу ЗОШ № 27.

Мета цього заходу – викликати в учнів негативне ставлення до шкідливих звичок, які завдають шкоду здоров’ю, обговорити ситуації, що попереджають негативний вплив на здоров’я, а також пропагувати здоровий спосіб життя.

На захід був запрошений лікар-фтизіатр  Чернігівського обласного протитуберкульозного диспансеру Кожевніков Володимир Сергійович, який розповів про вплив шкідливих звичок на організм дитини, про те, як позбутися цих звичок, а також звернув увагу на корисні звички, які допоможуть дитині вести здоровий спосіб життя.

... Читати далі »
Переглядів: 553 | Додав: Anatoly | Дата: 18.12.2013

Шановні користувачі нашого сайту!

Запрошуємо Вас ознайомитись з новими надходженнями літератури. Сподіваємось на те, що Ви цікаво проведете своє дозвілля, прочитавши наші книги.


Сергій Леп`явко

«Чернігів. Історія міста.»

  Пропонована книга є першою великою працею, присвяченою багато ... Читати далі »

Переглядів: 422 | Додав: Anatoly | Дата: 18.12.2013

  Похмура осінь заливає місто дощами. Але не така погода у школі №36. Тому що саме тут пройшло літературно музичне свято „Капелюшки осені”.
Переглядів: 550 | Додав: Anatoly | Дата: 02.12.2013

20 листопада у Центральній бібліотеці для дітей ім О.П. Довженка відбулась презентація літературного альманаху "Паросток" - збірки творів обдарованих дітей. Гості свята - автори і художники збірки. Письменник, публіцист, журналіст Сергій Дзюба, вчителі загальноосвітніх шкіл м.Чернігова та спеціальної школи для дітей з вадами слуху.
Сьогодні ми презентуємо електронну версію альманаха на нашій книжковій полиці.
Зкачати можна за посиланням  ... Читати далі »
Переглядів: 447 | Додав: Anatoly | Дата: 24.11.2013

  Нарешті, друкована версія книги Степанець Е.В. „Недетские сказки”.
Запрошуємо всіх бажаючих
Переглядів: 444 | Додав: Anatoly | Дата: 24.11.2013

Жадан С.

Біг Мак та інші історії

«Біг Мак та інші історії» є книгою вибраних оповідань Сергія Жадана, написаних протягом останніх десяти років. Збірка містить як тексти першої прозової книги автора «Біг Мак» (2002 - 2003), так і пізніші твори, датовані другою половиною 2000-х.Оповідання в книзі подані у хронологічному порядку, що дає можливість допитливому читачеві прослідкувати час та географію написання кожного з них. Окремі тексти у книжковому варіанті друкуються вперше, - повідомляє Буквоїд.

... Читати далі »

Переглядів: 564 | Додав: Anatoly | Дата: 24.11.2013

В бібліотеці – філії №4  29 жовтня відбулася презентація книги  Лариси Олександрівни Махіної «Слово честі». Нещодавно ця
книга була представлена на обласний конкурс «Краща книга року». 
Переглядів: 536 | Додав: Библиотекарь | Дата: 05.11.2013

Як тільки не називають бісер – чарівний, загадковий і, навіть, живий. Здається, бісер – це не лише скляні кульки з дірочками. Він не вміє ні ходити, ні відчувати. Тим не менш, бісер подорожує століттями та країнами, оживає в руках людини, перетворюючись на чарівні прикраси й милі оку дрібнички.



Цікава історія виникнення бісероплетіння та його основні правила стали 11 жовтня початк ... Читати далі »
Переглядів: 537 | Додав: Библиотекарь | Дата: 14.10.2013

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 14 »
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібні бібліотеки ?
Всього відповідей: 51
Статистика