Вівторок, 23.04.2024, 20:30
Вітаю Вас Гость | RSS

Бібліотека-філія №4
Чернігівська міська ЦБС

Меню
Форма входу
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Головна » 2012 » Липень » 23 » Нові надходження Канадсько-Українського бібліотечного центру
10:57
Нові надходження Канадсько-Українського бібліотечного центру
Дашвар Люко
Биті є. Макс. Книга 2 / Люко Дашвар ; худож. В. Котляр. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2012. — 288 с.: іл.
Півроку незалежності — на більше Макса не вистачило. Заради чого він б'ється головою об глуху стіну, порвав із батьками, злидарює? Його дівчина втекла, не підтримала його відчайдушних спроб стати мужчиною... Прийняти фінансову допомогу рідних і гидувати нею — оце по-Максовому, так чинить справжній метросексуал! Він не став героєм для коханої, коли вона тонула, а тепер за власні гроші купує собі право боротися за виживання, наче «останній герой»...
Лис В. С.
Іван і Чорна Пантера / Володимир Савович Лис. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2012. — 320 с.
Він — біла ворона, дурник із Кукурічок. Вона — Чорна Пантера, дівчина з обкладинки. Спільного з найекзотичнішою та найскандальнішою темношкірою супермоделлю Таумі Ремпбел останньому парубку на селі Йвану годі й шукати, на зустріч — годі й сподіватися, а фото гламурної красуні — ну як не цілувати, як не пестити? Та він має дещо, що належить їй, тобто належатиме... Череп могутньої чаклунки, за яким Таумі, нащадок великої африканської жриці, ладна податися на край географії, у Кукурічки, дарує владу над світом!
Корній Дара
Гонихмарник [Текст] / передм. Люко Дашвар ; худож. А. Єрьоміна. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2010. — 336 с.: іл.
У життя Аліни вриваються чари, яким вона не здатна протистояти, і кревний ворог Градобур — заклинач дощу. Щоб перервалася нарешті низка нещасть, що переслідують уже кілька поколінь її родину, потрібна жертва! Невже героїня покладе на вівтар вистраждане кохання до дивного юнака у чорному, що зветься Кажан? Цей роман для тих, хто хоче взяти кілька уроків справжньої української магії та любить мандрувати по дахах!
Райс Кондоліза
Незвичайні звичайні люди. Сімейні мемуари. — Київ: Темпора, 2011. — 296 ст.
«Незвичайні звичайні люди» — це мемуари Кондолізи Райс, визначного громадського та політичного діяча, держсекретаря США (2005-2009). Авторка описує свою сімейну історію, досвід сегрегованого Півдня США, та власну стрімку кар'єру. Книга розрахована на істориків, політологів, усіх, кого зацікавить запропонована тематика.
Anna Багряна
Дошкуляка. Роман. — К.: Нора-Друк, 2012. — 216 с. ПК (Популярні книжки).
Випускник Інституту журналістики Антон Дошкуляка намагається знайти власне призначення в житті. Пропрацювавши певний час кореспондентом політичних новин, потім — круп'є в одному з найдорожчих столичних казино, і нарешті — керівником відділу переосмислення в журналі «Кримінальний світ», він вбирає в себе усі духовні хвороби своєї доби. Його переслідують нав'язливі сни, гріховні мрії про примару-монахиню. Антон іде до церкви у пошуках душевної рівноваги, натомість отримує пропозицію стати головним редактором церковного вісника. Нова робота надихає його на нові гріхи і злочини: він таємно записує на диктофон усі сповіді прихожан. Антона звільняють з цієї роботи і він реалізує давню мрію про власний ресторан, де відвідувачі цього закладу матимуть змогу висповідатися одне перед одним і отримати відпущення усіх своїх гріхів. Завдяки одному з колишніх злочинців мрія Антона дуже скоро здійсниться, але ж і стане для нього остаточною згубою...
Роздобудько Ірен
Дванадцять, або Виховання жінки в умовах, не придатних до життя. Роман. — К.: Нора-Друк, 2012. - 272 с. ПК (Популярні Книжки).
Авторка називає цей твір романом-алюзією. Перша частина роману — розповіді пацієнтів психодиспансеру, в якому почала працювати головна героїня. Вона, маючи посаду «психоспікера», є своєрідним провідником у замкнений світ цих пацієнтів, а функція її полягає в тому, щоб їх просто вислухати. Оповіді пацієнтів різні. Спочатку здається, що все це хвороблива маячня. Але з часом героїня починає бачити внутрішній стан речей і відтоді усе зовнішнє викликає в неї лише сум або сміх. Згадуючи своє попереднє життя — кар'єру успішної письменниці, гламурні вечірки, розмови ні про що, гонитву за славою і багатством — вона розуміє, що треба негайно тікати на безлюдний острів. Але скільки брати квитків на літак, адже для того, щоб вести за собою армію, достатньо мати лише десять послідовників. Чи дванадцять?
Єрофєєв, Віктор Володимирович
Енциклопедія російської душі: роман / Віктор Єрофєєв; переклав Василь ІІІкляр. — К.: Ярославів Вал, 2011. — 224 с.
Роман Віктора Єрофєєва «Енциклопедія російської душі» викликав шквал обурення в Росії. У травні минулого року вимоги притягти Віктора Єрофєєва до суду пролунали із боку багатьох громадських організацій. Тоді справа не порушувалась «у зв'язку з відсутністю складу злочину» та внаслідок малокомпетентності обвинувачів у питаннях філології. За півроку 19 викладачів МГУ звернулися до Мосгордуми з проханням підтримати їхню вимогу «заборонити книгу Віктора Єрофєєва «Енциклопедія російської душі». За що? Відповідь на це запитання отримаєте, прочитавши роман.
Іваничук Роман.
Хресна проща : Романний триптих. — Львів : ЛА «Піраміда», 2011. — 284 с.
«Мечі харалужні поламаються у битвах, з часом іржа перемінить їх у червоний пісок, а Слово назавше залишиться в пам'яті народу, мов напис, видовбаний у камені... Зчахне трава, всохнуть дерева, чорнозем стане мертвою глиною, й навіть якщо народ утратить державу і воїни ізгоями стануть. Слово вічно будитиме сплячих і бодрим не дасть заснути!» Ці слова є одним із лейтмотивів нової книги Романа Іваничука «Хресна проща», в якій оживає історія часів Данила Галицького, його сина Лева й славетного співця Митуси та відображено період Хрущовської відлиги. А об'єднує всі ці події Страдчівська печерська Лавра.
Ільченко О. Є. 
Козацькому роду нема переводу, або ж Мамай і Чужа Молодиця: Укр. химерний роман з народних уст / Іл. О. Г. Данченка; Худож.-оформлювач Є. В. Вдовиченко. — Харків: Фоліо, 2009. — 700 с. — (Історія України в романах).
Події в романі відбуваються після смерті Богдана Хмельницького. Автор розповідає про пригоди Козака Мамая — мандрівного запорожця, вояки і гультяя, жартуна і філософа, безстрашного лукавця і навіть... чаклуна, який може покликати на допомогу магічні сили, рятуючись від небезпек. Якось Ільченко сказав: «Коли в скрутну хвилину люди не плачуть, а сміються, вони — проти будь-якого ворога дужчі». Про це його роман-епопея, який за всіма параметрами підпадає під визначення «шедевр» і який критики ставлять в один ряд з творами Сервантеса «Дон Кіхот» і Рабле «Гаргантюа і Пантагрюель»
Жадан С. В. 
Ворошиловград: роман / С. В. Жадан; худож.-оформлювач О. М.Артеменко. — Харків: Фоліо, 2011. - 442 с. - (Графіті).
«Ворошиловград» — роман жорсткий, меланхолійний та реалістичний. Наскільки взагалі реалістичним може бути соцреалізм. Одного разу ти дізнаєшся, що твій брат зник у невідомому напрямку, приятелі займаються фінансовими аферами, а бізнес намагаються перекупити представники незрозумілих структур. Реальність виявляється хисткою та зникомою, життя робить крок убік, і ти несподівано опиняєшся поміж своїм минулим, де на тебе чекають друзі, й майбутнім, де на тебе чекають вороги. Історії українського рейдерства присвячується.
Олефіренко М. М.
Пора цвітіння терну: [романи] / М. М. Олефіренко; переди. М. Жулинського.— К.: Україна, 2011.— 624 с.: портр.
Романи представляють широку панораму надзвичайно важких періодів в історії українського народу, зокрема полтавського села: розкуркулення і голодомор 1932—1933 років, укрупнення і знищення хуторів у 70—80 роки минулого століття. Твори вражають документальністю і правдивістю висвітлення злочинів комуністичного режиму, які були спрямовані на підрив національного коріння українського народу та його духу. Основані на реальних подіях, долях конкретних людей, вони є неспростовним документом, який і зараз не втратив своєї актуальності, оскільки страшні уроки історії ніколи не залишаються в минулому.
 
Ці та інші книжки Ви можете почитати в Канадсько-Українському бібліотечному центрі. Ласкаво просимо!
Переглядів: 656 | Додав: KulchenkoA | Рейтинг: 5.0/2
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібні бібліотеки ?
Всього відповідей: 51
Статистика