Вівторок, 16.04.2024, 10:46
Вітаю Вас Гость | RSS

Бібліотека-філія №4
Чернігівська міська ЦБС

Меню
Форма входу
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Головна » 2013 » Грудень » 30 » Нові надходження Канадсько-Українського бібліотечного центру
13:56
Нові надходження Канадсько-Українського бібліотечного центру

Шановні користувачі нашого сайту!

Вітаємо Вас з наступаючим 2014 роком та Різдвом Христовим! Запрошуємо Вас ознайомитись з новими надходженнями літератури. Сподіваємось на те, що Ви цікаво проведете свята, прочитавши наші книги.

 

Тетяна Белімова

«Київ.ua»  (2013)

Третя премія конкурсу «Коронація слова–2013».

 

Оздоблена діамантами золота клітка не перестає бути кліткою. Альона у шлюбі почувалася пташкою з підрізаними крильми, а ще й зазнавала жорстокої тиранії та знущань від чоловіка. Але надію на щастя їй подарувало спілкування в Інтернеті.

 

Олександр Гаврош

«Капітан Алоїз» (2013)

 

Хто він — хвацький капітан поліції Алоїз Штрімфля? Німець чи українець? Одружений чи ні? Із ХІХ століття чи з ХХІ? Зрештою, живий він чи давно помер? Про це — у захоплюючому романі відомого закарпатського письменника Олександра Гавроша «Капітан Алоїз», чудовій містифікації про Ужгород на перетині віків. За цей роман автор став дипломантом Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова-2012».

 

 

Вікторія Гранецька

«ТІЛО™» (2013)

 

Мрія про вічну молодість завжди приваблювала людство. Вона залишалася недосяжною, аж поки корпорація «ТІЛО™» не розробила унікального методу продовження життя шляхом… переселення душ. У світі, де панує сила гаманця, твоє тіло належить тобі, аж доки хтось не захоче його придбати…

Колись Юрій боровся за свободу в Україні, тепер він доктор Паскуда — головний лікар славнозвісної корпорації. Спогади про минуле життя не дають йому спокою, і він розшукує Іванку, дівчинку, яка разом з ним зростала та була примусом вивезена з України для участі в перших експериментах. Намагаючись виправити помилки минулого, Юрій зустрінеться з пекельним ворогом — людською жагою жити вічно…

 

 

Люко Дашвар

«На запах м'яса» (2013)

 

На хуторі з'являється тендітна міська дівчина Майя. Навіщо вона тут? Невже міська повія приїхала сюди зваблювати чоловіків? Так вважає місцева красуня Тоня.

Чи вона втекла від одного кохання у пошуках іншого? Адже майстер на всі руки Толя прикипів до неї всім серцем! А може, вона відьма, бо розорила гніздо крука й випила яйця?

Майя ховається від світу зі своєю страшною таємницею. Чи зможе хтось розгадати її?

 

Лариса Денисенко

«Калейдоскоп часу»(2013)

 

 

Збірка оповідань, що дозволять по-іншому поглянути на світ!

 

Люди люблять прив`язуватися до інших людей та речей. Але понад усе люди люблять прив`язуватися до часу та віку. Усім нам хочеться, щоб наші історії закінчувалися щасливо та розпочиналися інші.

Саме про стосунки з часом та віком йдеться в цій збірці, котра містить легкі та іронічні оповідання та комедійну драму «24:33:42».

 

Міла Іванцова

«Живі книги» (2013)

 

Господар кафе сподівався, що незвичайна акція «Живі книги» залучить відвідувачів, проте не очікував такого результату! Можливість відверто розповісти свою історію або послухати чужу сповідь зацікавила багатьох!

Віктор, Женя і Амалія стали завсідниками кафе. У кожного з них є свої секрети...

 

Максим Кідрук

«Твердиня» (2013)

 

 

Від лауреата конкурсу «Коронація слова»!

 

Багато поколінь намагалися розгадати загадку загубленого міста інків Паїтіті. Згідно з легендами, саме в ньому старовинні племена заховали найбільші запаси золота. П`ятеро друзів вирушають на пошуки цього таємничого міста і, як не дивно, знаходять його. П`ятнадцятиметрова Твердиня напхом напхана золотом. Та чи вони перші, хто доклав зусиль для того, щоб легко розбагатіти?

Вони ще не знають, що з цих місць ніхто не повертався живим. Адже іноді життя набагато цінніше за золото...

 

Андрій Кокотюха

«Таємне джерело» (2013)

 

Коли прагматичний і скептичний Ігор Князевич починав розслідування серії загадкових убивств, він навіть не здогадувався, що сліди приведуть його до загадкового чорного лісу, де струмить таємне джерело. Добру людину, якщо вірити народним оповідкам, вода з нього може оживити, злу, із чорним серцем, — убити.

Люди зникають, а джерело зберігає свою таємницю. Та чи до снаги Князевичу розплутати цей міфічний клубок?

 

Дара Корній

«Зворотний бік темряви» (2013)

 

Продовження популярного циклу!

 

Разом зі своїм батьком лихим Стрибогом Мальва перейшла до світу темних. Її наставниця свідомо пішла на цей учинок, адже вважає, що Мальва сама повинна зробити вибір, на чиєму боці їй залишитися. Знання Мальви зростають з кожним днем, і темний бік приваблює своєю силою та обіцянками цілковитої влади, адже її батько Стрибог — наймогутніший із темних. Але на світлому боці в неї залишилися близькі люди та коханий...

Від того, чи витримає Мальва випробування, залежить доля багатьох світів, але не можна недооцінювати підступність темної сили...

 

Дара Корній

«Зірка для тебе» (2013)

 

Несподіваний, повний трагізму, пристрасті і зірок роман.

 

Сергій не пам`ятав батьків. Його дитинство минуло в сірих стінах дитячого будинку. А він мріяв про зірки. Вона не знала, яка є батьківська любов. Тому пішла на вулицю шукати кохання.

Вона спізнала багатьох чоловіків, але жоден не дав їй того, чого так чекала. Та одного разу астроном-мрійник і повія-поетеса зустрілися..

 

Жанна Куява

«Із медом полин» (2013)

 

Валя, Рита, Таня, Марія - про таких кажуть "нерозлийвода": разом зростали, ділилися мріями та сподіваннями. Але з часом кожна пішла своєю дорогою. Одна добре облаштувала своє життя, друга втратила себе й не знає, як жити далі, інші...Вони зустрінуться через п'ятнадцять років і почнуть оповідати свої історії. Тієї ж миті з'ясується, що їхні шляхи не розбіглися, а навпаки...

 

Володимир Лис

«Соло для Соломії» (2013)

 

Вона йде за покликом серця, помиляється сама й легко пробачає помилки іншим, сходить на самий верх величі людського духу та падає у безодню засудження оточуючих... Карколомні події ХХ століття - війна, примусова колективізація - події, що назавжди змінили не тільки людей, а й Україну. Та у межах історії країни це лише пункт статистичних даних, за яким немає нічого, окрім чисел. А як щодо історії однієї людини, жінки, котра прагла звичайного земного щастя?

 

 

«Жити-пити» (2013)

Збірка оповідань

 

Актуальна тема! Від авторів першого ешелону сучукрліту!

 

В антології «Жити — пити. 40 градусів життя» свої стосунки зі шкідливими звичками розкриють Галина Вдовиченко, Лариса Денисенко, Сергій Жадан, Оксана Забужко, Ірен Роздобудько, Наталка Шевченко, Міла Іванцова, Андрій Кокотюха, Євген Положій, Наталка Сняданко та Євгенія Кононенко. Келих кожного з письменників наповнено цікавими оповідками, спогадами, мріями. В одного це горе, тягуче немов лікер, у іншого — кохання, що краплями вина наповнює серце, а у когось причаї-лась радість, що шампанським вибухає уночі. Ну і, звісно, не обійшлося без гіркої, як горілка, правди. Життя дає нам змогу самим наповнити свій келих — то який напій оберете ви?

 

Марія Матіос

«Нація»

 

 

Генетично творчість Марії Матіос є суто українською, та звертається вона до того, що найбільш людське — потреби свободи й почуття безпеки, права на щастя й вільний вибір. Герої «Нації» понад усе хочуть зберегти гідність. А гідність не має національності, як — за словами авторки — не має її кров.

Письменниця не творить чорних і білих персонажів. У кожному героєві досить суперечностей, а в кожній історії — недоговореності. І це чергова феноменальна риса цієї літератури. Ніхто не є однозначно засуджений і ніхто не є абсолютно кришталевий.

 

 

Марія Матіос

«Черевички Божої Матері»

 

 

Нова повість письменниці – це трагічна буковинська історія червня-липня 1941 року, в якій і справді нема пересичення правдою.

 

Іванка Борсук – головна героїня книжки, що перекочувала зі сторінок повісті «Москалиця», у свої дванадцять рочків розуміє найголовніше: що є Добро і що є Зло.

 

Бездоганне знання народ-них традицій і гуцульських вірувань, людської психології та історичних фактів і на цей раз дозволили Марії Матіос відтворити особливу драму людини ХХ століття на території, яку історик Тімоті Снайдер назвав «кривавими землями».

 

 

Марина Троян

«Обліковець» (2013)

 

Друга премія конкурсу «Коронація слова–2013»!

 

У цьому романі загадок більше, ніж відгадок. Хто такий дивний обліковець? Обліковця має кожна людина, але вони — не янголи-охоронці. Їх бачать лише діти й божевільні, їхнє завдання — не охороняти, а рахувати. Що саме? Навіщо? На деякі запитання люди не мають права знати відповіді.

 

Наталка Шевченко

«Подвійні міражі» (2013)

 

Відзнака «За кращий соціальний твір» літературного конкурсу «Коронація слова–2013»!

 

Коли тобі випадає можливість змінити своє життя — це везіння чи прокляття?

Семеро пасажирів одного автобусу занурені кожен у власні невеселі думки. Вони й гадки не мають, що опинились разом невипадково. Відтепер доля незнайомців — перетворитися на шахові фігури у якійсь незбагненній і моторошній грі. І вони мають зробити вибір, від якого залежатиме їхнє майбутнє...

 


Василь Шкляр

«Кров кажана» (2013)

 

Похмура містика, відверта еротика, божевільна кримінальна історія...

 

Написаний від імені жінки роман показує доволі похмуру історію розслідування вбивства. Автор будує світ сильної, але психічно неврівноваженої жінки, котра ніяк не може вирішити, заради чого (крім власних емоцій) можна жити далі.

Відверті сцени, складні питання, неоднозначні відповіді.

Переглядів: 531 | Додав: Anatoly | Рейтинг: 5.0/1
Архів записів
Наше опитування
Якою бібліотекою Одинцова 7В Ви користуєтесь ?
Всього відповідей: 54
Статистика