П`ятниця, 26.04.2024, 06:57
Вітаю Вас Гость | RSS

Бібліотека-філія №4
Чернігівська міська ЦБС

Меню
Форма входу
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Головна » Архів матеріалів
Site branch libraries Odintsova 7v - One Year!
  December 15, 2011 opened a joint site library and Internet center. Number of visits to the site for the first year of steadily exceeded 13000.
  On our site you will find the latest information about the library branch number 4, children's library branch number 3, the Canadian-Ukrainian Library Center and Internet center "Planet" Chernihiv City CLS. In addition, you can download books from our bookshelf, and then express their opinion on the Forum. In addition a library joined the band community that is engaged in distribution and promotion of all the Ukrainian online. News duplicated on our page in the social network Facebook.
  During the first year of the site visited by guests ... Читати далі »
Переглядів: 535 | Додав: Библиотекарь | Дата: 16.12.2012

  Сайту бібліотек-філій Одинцова 7В - Один Рік!!!
  15 грудня 2011 відкрився об’єднаний сайт бібліотек та інтернет-центру. Кількість відвідувань сайту за перший рік існування впевнено перевалила за 13000.
  На Нашому сайті Ви знаходили найсвіжішу інформацію про діяльність бібліотеки-філії №4, дитячої бібліотеки-філії №3, Канадсько-Українського центру та інтернет-центру „Планета” Чернігівської міської ЦБС. Крім того Ви можете завантажити книжки з нашої книжкової полиці, а потім висловити свою думку на Форумі. Крім цього, в рамках роботи сайту, бібліотеки-філії приєднались до Гуртом-спільноти, що займається розповсюдженням і популяризацією всього Українського в інтернеті. Новини сайту дублюються на Нашій сторінці у соціал ... Читати далі »
Переглядів: 548 | Додав: Библиотекарь | Дата: 16.12.2012

  „У нас сьогодні свято” під такою назвою в день Святого Андрія у бібліотеці-філії №3 для дітей пройшла народознавча година з учнями ЗОШ № 27.
  В цікавій формі дітям розповіли легенду про виникнення цього свята, а також познайомили з давніми традиціями цього дня.
  З давніх-давен у ніч на Калиту дівчата ворожать. Глибоко в душі дівчата вірять, що ця ніч доп ... Читати далі »
Переглядів: 503 | Додав: Библиотекарь | Дата: 13.12.2012

  12.12.12 о 12:12 у бібліотеці-філії №4 на базі клубу „Рідні джерела” пройшов майстер-клас з виготовлення ляльки „Тільди”.
  Вперше всесвітньо відому ляльку, іменовану Тільдою, змайструвала норвежка Тоне Фінангер. Після випуску декількох книг, вона в 1999 році зареєструвала торгову марку «Тільда» і прославила диво-іграшку. На даний момент іграшка Тільда переживає пік популярності. Все більше рукодільниці купують книжки, схеми, набори, тканини, нитки і все, що може бути пов'язано з лялькою. Кожна лялька Тільда відрізняється характером, стилем одягу яким не втомлюється дивувати шанувальників. Фігурки використовуються як сувеніри і подарунки, предмети інтер'єру та обер ... Читати далі »
Переглядів: 882 | Додав: Библиотекарь | Дата: 12.12.2012

  До Канадсько-Українського центру (м. Чернігів, вул. Одинцова 7В.) надійшла перша черга з більше ніж 100 книг, подарованих Євдокією Павлівною Трипупенко, дочкою політичного емігранта, Павла Володимировича Пришиби.
 
 
  Павло Володимирович Пришиба народився в 1909 році в селі Чемер, що на Чернігівщині. В 21 рік, як куркульський син, був ув’язнений разом зі своїм батьком, Володимиром Климентійовичем. Був засуджений, восьмирічне заслання відбував в Архангельских лісах. Емігрував до США. Павло Володимирович помер в 1997 році. Похований в США.
  За життя Павло Володимирович зібрав багату колекцію ... Читати далі »
Переглядів: 468 | Додав: KulchenkoA | Дата: 03.12.2012

  Майже кожний хлопчик у дитинстві мріє про свого собачку. Адже з ним так весело і цікаво гратися... І майже кожна дівчинка в дитинстві мріє про свого котика. Адже з ним так затишно, коли він тихо, ніжно муркотить...
  Ті з вас, кому не випадає особисто поспілкуватися з ними, можуть побачити їх у зоопарку, на екрані телевізора, а то й прочитати про них у книжці – наприклад у тих, що пропонує дитяча бібліотека-філія №3.
 
Переглядів: 662 | Додав: KulchenkoA | Дата: 03.12.2012

  27 листопада в бібліотеці-філії №4 пройшло засідання клубу „Рідні джерела”.
  Тема засідання – „За здоровий спосіб життя. Профілактика захворювань зору та остеохондрозу”.
  Засідання клубу розділилося на дві частини.
  Першу частину заняття провела активна учасниця клубу Зайцева Н.М., яка в свій час прослухала курс лекцій з методики доктора Жданова. Зайцева Н.М. відчула на собі переваги методики, тож стала його активною прихильницею. Присутні із задоволенням вислухали повідомлення і взяли участь у практичних заняттях.
Переглядів: 463 | Додав: KulchenkoA | Дата: 28.11.2012

  Ви всі добре знаєте нашу рідну українську мову. А чи знаєте ви що:
  -Украї́нська мо́ва (вимовляється [ukrɑ'jınʲsʲkɑ 'mɔwɑ]) — мова, поширена у південно-східній Європі, належить до слов'янської групи індоєвропейської мовної родини.
  -Єдина державна мова в Україні, одна з трьох офіційних мов у Придністров'ї та одна з офіційних мов частини Сербії. Історично також була офіційною мовою Кубанської Народної Республіки.
  -Українською мовою говорять в Україні, прикордонних територіях сусідніх країн, де здавна мешкають українці, а також у країнах, куди свого часу виїхало чимало українців (українська діаспора).
  -Українська мова виділилася з праслов'янської мови у VI — VII ст. Розмовна мова південних районів Русі X — XIII ст. є одним з етапів розвитку сучасної української мови.
Переглядів: 632 | Додав: KulchenkoA | Дата: 28.11.2012

  Сьогодні, 24 жовтня, з дітками групи „Усмішка” дитячого садочка №77 працівники бібліотеки-філії №3 провели комплексне інтегроване заняття на тему „Малечі про небезпечні речі”.
  В ході заняття дітям було представлено рішення декількох ситуацій та шляхи виходу з них. Малюки, в свою чергу, поділились знаннями про поняття „пожежа”, правила поведінки під час пожежі.
Переглядів: 1838 | Додав: KulchenkoA | Дата: 24.10.2012

Переглядів: 498 | Додав: KulchenkoA | Дата: 21.10.2012

  У бібліотеці-філії №3 для дітей відкрилась виставка „Права та обов’язки очима дітей”. Незважаючи на складність завдання, організатори отримали безліч цікавих і якісних робіт з усіх куточків міста.

  

  Ознайомитись з найкращими роботами можна у читальній залі бібліотеки-філії №3 для дітей.  

... Читати далі »

Переглядів: 1803 | Додав: KulchenkoA | Дата: 12.10.2012

Кожен в Україні чув про козаків. Про них написано багато наукових книжок і художніх творів, знято фільмів. Козак в уявленні українця – це звитяжний воїн, що не розлучається з шаблею, захисник Вітчизни, оборонець прав, віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України.

... Читати далі »

Переглядів: 537 | Додав: KulchenkoA | Дата: 12.10.2012

  10 жовтня в приміщенні інтернет-центру „ Планета” в рамках Всеукраїнського тижня права було проведено захід: „ Знай свої права і обов’язки”.
 
 
  На заході були присутні користувачі інтернет-центру, учні десятих класів ЗОШ № 30. Виступали дільничний інспектор Бойко Михайло Анатолійович та співробітники бібліотеки.
 
Переглядів: 528 | Додав: KulchenkoA | Дата: 11.10.2012

  12 жовтня 2012 р. о 15.00 год. в Центральній міській бібліотеці імені М. Коцюбинського (м. Чернігів, вул. Кирпоноса, 22) відбудеться відкриття Восьмого міського фестивалю козацької культури «Чернігів – місто козацької слави», присвяченого Дню українського козацтва.
  Фестиваль розпочнеться інформаційною годиною «Рідна земле моя, ти козацького славного роду», яка буде супроводжуватись переглядом документального фільму про історію козацтва.
  Запрошуємо Вас прийняти участь у святі.
Переглядів: 511 | Додав: KulchenkoA | Дата: 11.10.2012

ДО УВАГИ ЧИТАЧІВ!
На базі бібліотеки–філії №4 Чернігівської міської ЦБС створено громадську приймальню з надання первинної правової допомоги.
У роботі беруть участь працівники Чернігівського міського управління юстиції та інші фахівці права.
Приймальня працює за адресою 14030, м. Чернігів, вул. Одинцова, 7-В, Читальний зал, ІІ-й поверх, тел. 3–24-19
 
Час роботи: з 15.00 до 16.00 кожної четвертої ... Читати далі »
Переглядів: 506 | Додав: KulchenkoA | Дата: 10.10.2012

Міжнародним літературним проектом «Вірші Сергія і Тетяни Дзюби 50 мовами світу» зацікавилася письменниця і перекладач зі США Люба Ґавур. Відомий фахівець переклала велику добірку талановитого чернігівського подружжя англійською. Цю роботу вже високо оцінив канадський літературознавець, письменник, доктор філології, професор Йоркського університету (Торонто) Марко-Роберт Стех. Раніше іншу добірку поезій Сергія і Тетяни дуже вдало переклав англійською знаний письменник, літературний критик, мистецтвознавець, співзасновник легендарної Нью-Йоркської групи, лауреат міжнародних літературних премій Богдан Бойчук (США).

... Читати далі »

Переглядів: 496 | Додав: KulchenkoA | Дата: 05.10.2012

  Нещодавно в соціальних мережах промайнуло повідомлення про захоплення бібліотек міста Гомель (республіка Беларусь) чернігівськими читачами. Хочемо поділитись результатами власного розслідування.
  „Як повідомило нам джерело в прикордонній службі України, 24 вересня 2012 року близько дев’ятої години ранку Українсько-Білоруський кордон перетнув білий автобус SETRA з пасажирами в кількості близько 50 осіб. В декларації зазначили мету візиту – туризм. Тому ця група людей підозр у стражів кордону не викликала… Вже за годину автобус висадив пасажирів біля Гомельського дворцово-паркового ансамблю „Дворец Румянцевых и Паскевичей”. Це вже дивно, оскільки понеділок – вихідний день… ”
  Саме так написала-б Жовта преса, але Ми не Вони.
  Дійсно, недавно група чернігівців відвідала м.Гомель в рамках візиту з обміну досвідом між чернігівськими і гомельськими бібліотекарями. Так зване „ ... Читати далі »
Переглядів: 524 | Додав: KulchenkoA | Дата: 01.10.2012

Відео від колег з „Бібліомосту”.
 
Переглядів: 496 | Додав: Библиотекарь | Дата: 30.09.2012

Бібліотека-філія №4 висловлює вдячність за подаровані книги
Джола Світлані Вікторівні і
Івановій Тетяні Іванівні
Переглядів: 455 | Додав: Библиотекарь | Дата: 27.09.2012

23 вересня „Творча Світлиця” презентувала виставку „Жовтневі мандри осені в моєму краї”.
На виставці представлені роботи майстинь клубу „Рідні джерела” і просто талановиних читачів.
Отже, запршуємо Всіх бажаючих до „Творчої світлиці”, яка розташувалась у читальній залі бібліотеки філії №4 для дорослих.
... Читати далі »
Переглядів: 554 | Додав: Библиотекарь | Дата: 25.09.2012

  На передодні дня міста дитяча бібліотека-філія №3 провела краєзнавчу годину „Хвала тобі, Чернігів златоглавий!” з учнями молодших класів ЗОШ №30.
  Діти з великим задоволенням сприйняли цікаву інформацію про одне з найдавніших міст України і Східної Європи - рідний Чернігів.
  Учні висловлювали свої думки та пропозиції щодо того, яким вони хочуть бачити своє р ... Читати далі »
Переглядів: 530 | Додав: Библиотекарь | Дата: 20.09.2012

  З сьогоднішнього дня інтернет-центр „Планета” окрім офісного пакету програм може запропонувати Вам Компас 3D LT v12. Окрема подяка компанії АСКОН-Киев ( http://www.ascon.kiev.ua ) за наданий дозвіл на використання програми.
  Компас 3D LT v12 це полегшена версія професіональної системи тривимірного моделювання КОМПАС-3D. Дозволяє створювати тривимірні моделі деталей і конструкторську документацію. Ви можете виконувати в КОМПАС-3D LT власні домашні завдання, курсові і дипломні проекти, інші роботи з навчання.
 
  Приємної роботи!
 
  Любі студенти, крім цього завітавши до нас і заповнивши онлайн анкету Ви матимете змогу завантажити власний ... Читати далі »
Переглядів: 536 | Додав: Библиотекарь | Дата: 18.09.2012

Після презентації друкованої книги настала черга і електронної версії видання. Зкачати цю книгу можна, як завжди, з нашої „Книжкової полиці” за цим посиланням
Для зкачування Вам буде потрібен торрент клієнт. Подтобиці тут http://ru.wikipedia.org/wiki/BitTorrent
Зкачати клієнт можна (наприклад) тут http://www.utorrent.com/intl/ru/
 
Переглядів: 526 | Додав: KulchenkoA | Дата: 17.09.2012

  Сьогодні 13 вересня об 11:00 у бібліотеці-філії №3 для дітей відбулася читацька конференція „Розмаїття книжкових скарбів” у якій прийняли участь учні сьомих-восьмих класів ЗОШ №27 та №30.
  На цьому заході діти були ознайомлені з життєвим та творчим шляхом сучасних авторів, а також вислухали доповідь учениці восьмого класу Ольги Стасюк. Виступ Олі був присвячений книгам М. Павленко „Русалонька із 7-В, або прокляття роду Кулаківських” та Дж. Стронга „Мій тато і зелений алігатор та інші історії”. По закінченні доповіді зав’язалося запекле обговорення цих творів. Учні висловлювали свої думки і пропонували версії подальшого розвитку сюжетних ліні ... Читати далі »
Переглядів: 790 | Додав: KulchenkoA | Дата: 13.09.2012

Нагадуємо цього року було оновлено програмне забезпечення Інтернет-центру „Планета”.
Отже тепер для Вас працюють комп’ютери під керуванням операційної системи MS Windows 7 Professional та свтановленим MS Office 2010 Professional.
Для ентузіастів працює комп’ютер під керуванням операційної системи Linux - Russian Fedora Remix 17 KDE та пакетом Libre Office.
Завітайте - найсвіжіше програмне забезпечення для ВАС!
Переглядів: 483 | Додав: KulchenkoA | Дата: 12.09.2012

   8 серпня в бібліотеці – філії №4 Чернігівської міської ЦБС в рамках клубу „Рідні джерела„ відбулася презентація книги «Надзвичайний талант звичайної жінки». Книга про талановиту, світлу людину, активну учасницю клубу, майстра декоративно–прикладного мистецтва – Олександру Іванівну Дідович її життєвий та творчий шлях, каталог деяких її робіт. Олександра Іванівна працює з різними матеріалами, в різних техніках, але головне в її творчості – робота зі шкірою.
  На початку презентації завідувачка бібліотеки привітала всіх іменинників, які народилися влітку. До речі і Олександра Іванівна також відсвяткувала свій день народження на початку серпня, тож презентація ... Читати далі »
Переглядів: 524 | Додав: KulchenkoA | Дата: 10.09.2012

„Читаюча галявина” - під такою назвою запроваджено нову форму роботи читального залу бібліотеки-філії №3 для дітей.
З великим задоволенням на нашу першу читаючу галявину завітали діти та разом з бібліотекарем поринули у „Подорож цікавинками” по сторінках нових книжок.
Зелена трава,свіже повітря, сяюче сонце або прохолода у затінку і, звісно, Гарна Книжка - що ще по ... Читати далі »
Переглядів: 527 | Додав: KulchenkoA | Дата: 01.08.2012

Дашвар Люко
Биті є. Макс. Книга 2 / Люко Дашвар ; худож. В. Котляр. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2012. — 288 с.: іл.
Півроку незалежності — на більше Макса не вистачило. Заради чого він б'ється головою об глуху стіну, порвав із батьками, злидарює? Його дівчина втекла, не підтримала його відчайдушних спроб стати мужчиною... Прийняти фінансову допомогу рідних і гидувати нею — оце по-Максовому, так чинить справжній метросексуал! Він не став героєм для коханої, коли вона тонула, а тепер за власні гроші купує собі право боротися за виживання, наче «останній герой»...
Переглядів: 656 | Додав: KulchenkoA | Дата: 23.07.2012

Відновлено роздачу радіокниги „Життя між кулями” С.В. Дзюби. Відтепер її можна знайти на гуртом-толоці http://toloka.hurtom.com/viewtopic.php?t=37954&spmode=full&dl=names Доступне пофайлове зкачування. Наш торрент файл http://librarys.at.ua/load/torrent/zhittja_mizh_kuljami/4-1-0-12
Переглядів: 542 | Додав: KulchenkoA | Дата: 12.07.2012

Сегодня представляем Вашему вниманию работы молодого черниговского автора.
Степанец Елены Викторовны.
По образованию - преподаватель истории, английского языка и литературы.
Увлекается изучением истории и реконструкцией быта периода Киевской Руси.
Писать начала с 2004 года. Сказки несколько раз издавались в журнале "Планета Легенд".
В 2007 году заняла второе призовое место в Х областном литературном конкурсе для детей и молодежи "Спробуй" (г.Чернигов)
Направление работ одновременно историческое и фентезийное. Несмотря на „сказочность” - пропитаны исторической достоверностью.
Скачать и почитать тут http://librarys.at.ua/load/knigi_chernigivskikh_avtoriv/elena_stepanec_nedetskie_skazki/3-1-0-15
Обсудить и поделится впечатлениями можно на фо ... Читати далі »
Переглядів: 784 | Додав: KulchenkoA | Дата: 05.07.2012

Шановні відвідувачі сайту Одинцова 7 В, з сьгоднішнього дня коментарі до матеріалів книжкової полиці просимо розміщувати на відповідних гілках форуму. Посилання на них в тексті новини. А вцілому на форум можна терейти тут
 
 
Приємного спілкування!
Переглядів: 487 | Додав: KulchenkoA | Дата: 04.07.2012

Сергій Дзюба „Любов із тролейбусом” - пародії та віршики.
Герої цих пародій — Ігор Римарук, Василь Герасим’юк, Ігор Калинець, Василь Голобородько, Оксана Забужко, Леонід Талалай, Анатолій Погрібний, Василь Слапчук, Ігор Павлюк, Сергій Жадан, Роман Скиба, Сергій Пантюк, Іван Андрусяк, Тарас Федюк, Мойсей Фішбейн, Петро Мідянка, Юрій Андрухович, Віктор Неборак, Олександр Ірванець, Василь Кожелянко, Микола Воробйов, Михайло Григорів, Віктор Кордун, Петро Коробчук, Андрій Охрімович, Володимир Цибулько, Назар Федорак, Галина Крук, Маріанна Кіяновська, ІБТ, Олег Соловей, Людмила Таран, Кость Москалець, Юрко Покальчук, Олена Степаненко, Олександр Стусенко та інші прибульці.
У оформленні книги використано роботи відомого українського художника Миколи Небилиці, надані Чернігівською галереєю сучасного мистецтва «Пласт-Арт».
Зкачати можна на книжковій полиці
Переглядів: 567 | Додав: KulchenkoA | Дата: 03.07.2012

Сьогодні починаємо роздавати радіоверсію книги Сергія Дзюби „Королі і капуста” за допомогою торент технології.
 
У п’яти розділах знайдете 24 треки. Також образ містить обкладинку диску придатну для друку.
Розділ 1 Автостопом з Європи - в Океанію
01. Автостопом з Європи в Океанію
02. Гречанка
Розділ 2 Боги вогню
01. Підводник
02. Боги вогню
03. Оберіг Сергія Шаповалова
04. Звичайні герої
Розділ 3 Що упало - те не пропало!?
01. Неймовірні пригоди Дідів Морозів
02. Прикольні Снігуроньки
03. Що упало - те не пропало?!
04. „Ми починаєм КВН...”
05. „Подзвони мені, подзвони!!!”
06. Наш світ - краший...
Розділ 4 Чемпіони
01. Олімпійська чемпіонка
02. Марафонець
03. Ця тендітна Олена Бойкова
04. Мати красиве тіло можна навіть у 70!
05. Особлива привабливість ... Читати далі »
Переглядів: 553 | Додав: KulchenkoA | Дата: 03.07.2012

18 червня дитяча бібліотека-філія №3 провела виїзну презентацію нової книги відомого українського письменника Всеволода Нестайка „Ковалі щастя, або новорічний детектив”. Захід пройшов у літньому таборі „Пролісок”, що діє при школі № 36.
Незважаючи на новорічну тематику книги, презентація пройшла по літньому - жваво і дотепно. А тепле Сонечко тільки додало гарного настою.
Ой, як гарно!
Ой, як мені весело!
Так ніколи ще, ніколи,
Ще ніколи не було!
 
Саме такими рядками завершилось свято Нової Гарної КНИГИ.
Переглядів: 573 | Додав: KulchenkoA | Дата: 21.06.2012

Якщо для Вас Linux - синонім НЛО. Якщо слово Linux Вас лякає - завітайте до центру навчання та вільного доступу до мережі інтернет „Планета”.
З 12 червня для Вас працює компьютер з встановленою системою Linux KDE. Переконайтесь на власні очі - це  зовсім не страшно :)
Переглядів: 490 | Додав: KulchenkoA | Дата: 21.06.2012

31 мая сделали обзор к Дню защиты детей.Присутствовали дети из пришкольного лагеря школы № 18.
Также провели викторину „А ну-ка угадай!”
Переглядів: 539 | Додав: бібліотека-філія_№3 | Дата: 31.05.2012

[c]
В червні 2012 року бібліотека для молоді бере участь у природоохоронній акціі ПРИБЕРИ ПЛАНЕТУ. Акція "ПОСАДИ ДЕРЕВО" - висадка дерев та кущів у парках скверах на пришкільних ділянках . Акція "НАША ДОПОМОГА ПТАХАМ" -виготовлення та розвішування годівничок та шпаківень
Переглядів: 675 | Додав: Лана | Дата: 31.05.2012

Дитяча біблііотека № 1 готується до проведення заходу в Чернігівському парку культури до міжнародного дня дітей. Буде проведена літературна вікторина "Чи любите ви читати книги?" Захід розрахований на дітей 5 - 9 класів. Діти, які найбільше правильно відповідатимуть, одержать призи від працівників бібліотеки. Запрошуємо взяти участь у вікторині і можливо саме ви станете переможцем літературного конкурсу та отримаєте головний приз для переможця заходу.
Переглядів: 478 | Додав: бібліотека_філія№1 | Дата: 30.05.2012


В рамках Всесвітнього дня боротьби з опустелюванням та засухами бібліотека-філія № 5 готує урок екології "Природа і ми", що планується провести 17 червня поточного року. Безпосередніми учасниками заходу стануть молоді користувачі мікрорайону обслуговування. Діти отримають цікаву інформацію за темою, приймуть участь у вікторині. Також оголошуємо конкурс на кращий дитячий малюнок на згадану тему. Переможців чекають подарунки.
Переглядів: 535 | Додав: бібліотека-філія_№5 | Дата: 30.05.2012

В июне библиотека-филиал 4 будет проводить занятия по изготовлению сувениров из соленого теста.
Все желающие могут к нам присоединиться.Телефон для связи 3-24-19.
Переглядів: 550 | Додав: Библиотекарь_Татьяна | Дата: 30.05.2012

Бібліотека-філія №2 (вул.Шевченка 50/3) проводить конкурс світлин за темою: „Чернігів споконвічний ". Запрошуємо всіх бажаючих прийняти участь. Матеріал подавати до 20 серпня 2012 року. Переможців чекають призи! Підсумки конкурсу -20 вересня 2012 року.

Переглядів: 515 | Додав: бібліотека_3 | Дата: 30.05.2012

З сьогоднішнього дня наш сайт розміщує новини друзів - бібліотек-філій нашого міста. Ще більше новин в одному місці!

Переглядів: 449 | Додав: KulchenkoA | Дата: 30.05.2012

   Під такою назвою пройшов 3 травня масовий захід присвячений Дню Перемоги, проведений спільно бібліотекою-філією №4 для дорослих, бібліотекою-філією №3 для дітей, Канадсько-Українським центром. На свято завітали учні дев’ятих класів 27 школи.
Переглядів: 503 | Додав: KulchenkoA | Дата: 03.05.2012

  Канікули у травні? Це можливо для „курсантів” центру навчання та вільного доступу до мережі Інтернет „Планета”. Тиждень напружених аудиторних занять минув як один день. Сумлінно виконане домашнє завдання. І двотижневі канікули у травні як заохочення для нових навчальних  подвигів у другому модулі. 


  За гарною шкільно ... Читати далі »
Переглядів: 599 | Додав: KulchenkoA | Дата: 28.04.2012

Радіо версія книги „Життя між кулями”
На диску Ви знайдете:
Розділ 01.Замінований рай
[50:43] - 01.Оберiг Сергiя Шаповалова (Лiберiя)
[16:29] - 02.У джунглях Сьєрра-Леоне
[22:00] - 03.Мiж землею i небом (Лiберiя)
[27:58] - 04.Там, де зникають люди (Ефiопiя)
[48:11] - 05.Мисливський гранатомет (Iрак-Лiберiя)
[15:05] - 06.Така дивовижна Грузія
[21:18] - 07.Замінований рай (Ліван)
[21:45] - 08.Поле чорних дроздів (Косово)
[28:29] - 09.Залізний кулак (Косово)
[16:41] - 10.Невідомий Ірак
[22:32] - 11.Кривавий Ель-Кут (Iрак)
[18:37] - 12.Життя між кулями (Ірак)
[77:43] - 13.Генерал України (Ірак)
Розділ 02.Державні таємніці
[33:42] - 01.Іскандер (Єгипет)
[32:32] - 02.Одіссея полковника Михайлова (Ангола)
[70:24] - 03.Битва з Фантомами (Вьєтнам)
[49:43] - 04.Острів Даманський, Сомалі, Мозамбік
[22:14] - 05.Гаряча Куба
Розділ 03."Ти можеш ... Читати далі »
Переглядів: 857 | Додав: KulchenkoA | Дата: 26.04.2012

   Читачі дитячої бібліотеки-філії № 3 з великим задоволенням прийняли участь у конкурсі малюнка на тему „Давайте почуємо голос Землі”.

   У своїх творчих роботах діти відобразили своє ставлення до навколишнього середовища рідного краю.

... Читати далі »

Переглядів: 564 | Додав: KulchenkoA | Дата: 23.04.2012

Тріумф «Троянців» 
  18 квітня у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику ім. М.Коцюбинського відомий письменник та журналіст Сергій Дзюба презентував свою нову, 31 книгу. 
    На зорі незалежності, в 1991-му, молодий поет Сергій Дзюба, лауреат видавництва «Смолоскип», під час своєї першої в житті презентації відверто сказав: «Звісно, я – щасливий, що Україна виборола свою державність. Однак не поділяю загальної ейфорії – на душі тривожно. Адже, крім багатьох позитивних рис, чимало наших співвітчизників мають кілька недоліків: вони – надто заздрісні, жадібні і продажні. Тому мине не менше двадцять років, коли в нашій багатостраждальній і вже незалежній України щось почне змінюватися на краще. Втім, знадобиться ще принаймні два десятиліття, аби ми нарешті відчули себе нацією».
... Читати далі »
Переглядів: 718 | Додав: Библиотекарь | Дата: 22.04.2012

10 квітня в читальній залі бібліотеки-філії №4 Чернігівської міської ЦБС відбулася презентація виставки „Великодні мотиви”.

На виставці уже традиційно представлені роботи майстрів декоративно-прикладного мистецтва – членів клубу „Рідні джерела”. Він ось уже четвертий рік займається відновленням і збереженням Українських традицій і звичаїв. Клуб працює при бібліотеці і запрошує до своїх рядів усіх бажаючих.

... Читати далі »

Переглядів: 746 | Додав: KulchenkoA | Дата: 13.04.2012

« 1 2 ... 11 12 13 14 »
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібен нашому сайту форум?
Всього відповідей: 51
Статистика